Śledź w oleju

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    400 g
  • cebula

    1-2 szt
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie jeśli są za słone wymoczyć w wodzie z odrobina octu.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Wiaderko od śledzi umyć i wykorzystać z powrotem.
Na dnie wiaderka ułożyć cebulę, potem pokrojone na mniejsze kawałki śledzie i tak na przemian. Gdy już składniki będą ułożone wszystko zalać oliwą tak, aby były dokładnie pokryte oliwą.
Spożywać na następny dzień.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 31.12.2011 07:40
mniam
pigila 01.10.2011 20:23
super
eli_555 03.03.2011 22:54
pycha,mniam,mniam
Smakosz6 08.12.2010 20:44
mniam
kasiurek 26.08.2010 20:37
wszyscy w mojej rodzinie bardzo lubią:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat