Śledź w galarecie z porto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porto

    2 szkl
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1/2 torebki
  • sok z cytryny

    1/2 cytryny
  • kilka gożdzików

  • laska cynamonu i cynamonem

  • śledzie

    8 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie odfiletować ,zdjąć skórkę.Namoczyć. Żelatynę namoczyć zimną wodą.Porto zagotować z gozdzikami.W gorącym winie rozpuscić żelatynę,przecedzić przez sitko i wymieszać z sokiem cytrynowym.Ogórek pokroić w cienkie plastry.Śledzie zwinąć w ruloniki.Okrągłą foremkę wyłożyć ogórkami a na wierzchu umieścić śledzie.Zalać galaretą i odstawić do zastygnięcia

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 17.10.2010 15:36
Ciekawe jak to smakuje...jakos nie mogę sobie tego wyobrazić...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat