Śledź romualde

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    900 g
  • majonez

    200 g
  • śmietana 18 proc

    100 g
  • musztarda

    1 łyżka
  • cebula

    2 szt
  • jaja na twardo

    2 szt
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe moczymy w mleku przez 30-40 min, po czym płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 3-4 cm kawałki.
Cebule siekamy, łączymy z jajkami pokrojonymi w kostkę, dodajemy majonez, musztardę i śmietanę. Do sosu dodajemy śledzie, dokładni mieszamy, do smaku doprawiamy cukrem. Odstawiamy na noc do lodówki, żeby smaki przeszły.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 06.01.2016 13:31
Uwielbia śledzie pod każdą "postacią"
Justi2401 06.01.2016 12:01
Pyszny śledzik :)
olkaaa 06.01.2016 11:07
muszę zrobić
Łukasz15 05.01.2016 23:37
Świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat