ŚLEDŹ PO PODLASKU

ŚLEDŹ PO PODLASKU

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone

    4
  • cebula

    1 duża
  • olej

    1/2 szklanki
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledzia umyć w zimnej wodzie,osuszyć a następnie pokroić w paski.Cebulę pokroić na talarki i zrumienić na patelni na oleju.Warstwę śledzi ułożyć w słoiku,posypać delikatnie pieprzem,przełożyć warstwą podsmażonej cebuli.Czynność powtarzać do wyczerpania składników.Na koniec zalać olejem.Tak przygotowanego śledzia można przechowywać przez kilka dni w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Laila2786

11.02.2017 15:18
w domu bardzo często takie przyrządzam.

gosia56

23.01.2017 18:11
na pewno pyszny śledzik;)

Ewa6274879

04.01.2013 22:18
chętnie bym zjadła takiego śledzia :)

Mariusz10

04.09.2011 22:37
uwielbiam śledzie

monika141

28.08.2011 09:18
takie śledziki są pyszne!

misia53

15.08.2011 14:59
zaskoczona jestem podsmażaną cebulką ,muszę koniecznie spróbować....

Izabela28

20.06.2011 12:36
bardzo lubię takie śledzie;)

Rogalik

19.06.2011 21:39
super,lubię taki

irenka

20.05.2011 19:36
lubię taki smaczny śledzik

MAR3STA

07.04.2011 23:06
smaczny ten śledzik;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat