ŚLEDŹ PO PODLASKU

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone

    4
  • cebula

    1 duża
  • olej

    1/2 szklanki
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledzia umyć w zimnej wodzie,osuszyć a następnie pokroić w paski.Cebulę pokroić na talarki i zrumienić na patelni na oleju.Warstwę śledzi ułożyć w słoiku,posypać delikatnie pieprzem,przełożyć warstwą podsmażonej cebuli.Czynność powtarzać do wyczerpania składników.Na koniec zalać olejem.Tak przygotowanego śledzia można przechowywać przez kilka dni w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 11.02.2017 15:18
w domu bardzo często takie przyrządzam.
gosia56 23.01.2017 18:11
na pewno pyszny śledzik;)
Ewa6274879 04.01.2013 22:18
chętnie bym zjadła takiego śledzia :)
Mariusz10 04.09.2011 22:37
uwielbiam śledzie
monika141 28.08.2011 09:18
takie śledziki są pyszne!
misia53 15.08.2011 14:59
zaskoczona jestem podsmażaną cebulką ,muszę koniecznie spróbować....
Izabela28 20.06.2011 12:36
bardzo lubię takie śledzie;)
Rogalik 19.06.2011 21:39
super,lubię taki
irenka 20.05.2011 19:36
lubię taki smaczny śledzik
MAR3STA 07.04.2011 23:06
smaczny ten śledzik;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat