Śledź do słoika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    600 g
  • cebula

    2 sztuki
  • olej

    1/2 szklanki
  • curry

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • musztarda

    do posmarowania śledzi
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc). Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, następnie doprawiamy pieprzem, solą i curry. Każdy kawałek ryby smarujemy musztardą. Do słoika na dno układamy na przemian warstwę cebuli i śledzi. Całość zalewamy olejem. Słoik zakręcamy i wstawiamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 03.02.2014 09:44
wyglada smacznie
Granita 28.09.2013 08:15
wytrawny rarytas
Ela15 22.07.2013 20:17
lubię śledzika
gosia1988 09.06.2013 19:41
świetny przepis
Piter 31 08.06.2013 21:36
bardzo smaczne śledziki
ONY_za_kare 13.04.2013 12:33
pyszne śledziki!
gosia1988 13.04.2013 08:03
bardzo smaczne śledziki
cooleczka 02.04.2013 09:06
mogą fajnie smakować
IZABELA29 20.02.2013 11:25
warto spróbować
Bernadeta1 05.02.2013 10:25
robię tak i bardzo mi smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat