Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź do słoika

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 600 g
cebula 2 sztuki
olej 1/2 szklanki
curry 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda do posmarowania śledzi

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź do słoika

Śledzie moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc). Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, następnie doprawiamy pieprzem, solą i curry. Każdy kawałek ryby smarujemy musztardą. Do słoika na dno układamy na przemian warstwę cebuli i śledzi. Całość zalewamy olejem. Słoik zakręcamy i wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 03.02.2014 09:44
wyglada smacznie
Granita 28.09.2013 08:15
wytrawny rarytas
Ela15 22.07.2013 20:17
lubię śledzika
gosia1988 09.06.2013 19:41
świetny przepis
Piter 31 08.06.2013 21:36
bardzo smaczne śledziki
ONY_za_kare 13.04.2013 12:33
pyszne śledziki!
gosia1988 13.04.2013 08:03
bardzo smaczne śledziki
cooleczka 02.04.2013 09:06
mogą fajnie smakować
IZABELA29 20.02.2013 11:25
warto spróbować
Bernadeta1 05.02.2013 10:25
robię tak i bardzo mi smakuje
miki47 08.01.2013 11:12
pycha
sara1 08.01.2013 11:10
fajnie zrobione śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak