Śledz a la befsztyk tatarski

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    1 kg
  • cebula

    150 g
  • cytryna

    1 szt
  • ogórki kwaszone

    100 g
  • oliwa

    50 g
  • żółtka

    8 szt
  • grzybki

    100 g[marynowane]
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć ,następnie zdjąć skórę i wyfiletować,dokładnie wyjąć ości,śledzie pokroić na bardzo małe kawałki ,dodać trochę oliwy i pieprzu,dokładnie wymieszać,zrobić małe okrągłe ,płaskie porcje i ułożyć na półmisku,w środku porcji zrobić wgłębienie i włożyć żółtko,cebulę,ogórki,grzybki drobno posiekać i ułożyć obok porcji,udekorować zieleniną i papryką,całość polać delikatnie oliwą,podać z pieczywem i masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 12.02.2012 12:57
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat