Skrzydła indycze przyprawione gyrosem i curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydla indycze

    1 kg
  • przyprawa do gyrosa

  • curry

    4 szczypty
  • kminek

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Skrzydła indycze przyprawione gyrosem i curry foto
Skrzydła indycze dokładnie nacieramy przyprawą do gyrosa. Oprószamy curry i spryskujemy oliwą z oliwek, tak aby pokryła całą powierzchnię mięsa. Wierzch jeszcze posypujemy kminkiem rozgniecionym w palcach i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 2 - Skrzydła indycze przyprawione gyrosem i curry foto
Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 3 - Skrzydła indycze przyprawione gyrosem i curry foto
Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Wstawiamy skrzydła i pieczemy około 1,5h, na złocisty kolor.
Krok 4 - Skrzydła indycze przyprawione gyrosem i curry foto
Można podawać z brokułami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna/Dzastus 20.08.2012 10:37
bardzo apetyczne, ale dla mnie bez curry
eli82 05.07.2012 11:04
smaczne
edyta44 16.05.2012 12:26
pycha
jeanette_v 22.03.2012 21:14
Super!.
Żaneta1 13.12.2011 16:31
wyglad na 6+;D
Żaneta1 13.12.2011 16:31
wyglad na 6+;D
owca441 05.12.2011 19:44
świetne
BernadettaP 24.11.2011 10:18
Ależ mi smaka narobiłeś...
kasiazur 22.11.2011 12:09
pycha
Sroczka 22.11.2011 09:25
pysznie się zapowiadają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat