Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w ziołach prowansalskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
miód 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
cebula 1 sztuka
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w ziołach prowansalskich

Skrzydełka myjemy i oczyszczamy, Następnie przyrządzamy marynatę. Do miski dodajemy miód, musztardę, ostrą paprykę, olej, zioła prowansalskie, sól i pieprz oraz pokrojoną w cienkie plastry cebulę. Mieszamy aż będzie jednolita. Następnie wcieramy ją w skrzydełka, okładając przy tym cebulą. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia mięso wkładamy do wysokiego, żaroodpornego naczynia i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 40 minut aż się zarumieni. Podajemy z sałatką lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 20.01.2013 22:22
lubię takie mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak