Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w miodowej glazurze

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1/2 kg
maślanka 1/2 litra
czosnek 5 ząbków
sos sojowy 4 łyżki
miód płynny 1/2 szklanki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 3 szklanki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kasza jaglana 1 szklanka
jajko 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w miodowej glazurze

Maślankę mieszamy z łyżeczką soli i i przeciśniętym czosnkiem, wkładamy do niej skrzydełka. zostawiamy na noc. Następnie do pojemnika wsypujemy mąkę, pieprz cayenne, paprykę, czosnek, imbir, mieszamy przyprawy. Wkładamy w panierkę skrzydełka i dokładnie obtaczamy w niej. W brytfannie rozgrzewamy gorący olej, wkładamy skrzydełka i smażymy 10 minut/ Wyjmujemy i układamy na blasze do pieczenia, smarujemy glazurą z miodu i czosnku, zapiekamy 15 minut. Kaszę jaglaną gotujemy na miękko w osolonej
wodzie. Następnie studzimy, wbijamy jajka, dodajemy mąkę. Formujemy małe kulki, które smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Podajemy skrzydełka z kulkami z kaszy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 18.01.2017 21:01
smakowite, soczyste mięsko
KORAL 18.01.2017 20:07
Smacznie :)
Olga_SK 18.01.2017 19:35
Skrzydełka super, ale kulki z kaszy - genialne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak