Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka po chińsku z sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 1 kg
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 5 smaków 1 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka po chińsku z sosem

sos:
śmietana 1/3 szklanki
ketchup 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól
pieprz
papryka słodka 1 łyżka

1. Skrzydełka dzielimy na połówki. Dokłądnie obsypujemy przyprawą, solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na conajmniej godzinę.
2. W tym czasie robimy sos. WSzystkie skłądniki dokłąndie ze sobą mieszamy aż powstanie jednolity sos. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Skrzydełka wykąłdamy na nasmarowaną olejem blachę. Pieczemy po około 40 minut z każdej strony. Powinny być chrupiące. W zależności od piekarnika długość pieczenia możę być różna. Ja piekłam je w prodiżu około dwie godziny.
4. Gotowe kawałki mięsa podajemy razem z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.01.2014 23:43
Smaczne to.
Pietruszka 24.07.2012 23:04
no fajne te skrzydełka
Katarzyna/kate1980 24.07.2012 22:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak