Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka KFC
Na talerzu należy wymieszać mąkę i bułkę tartą w proporcji 1:3 z łyżką rozdrobnionych płatków kukurydzianych. Proporcje zależne od ilosci skrzydełek ktore mamy. Ja stopniowo dorabiałam panierki.
Części ze skrzydełek, które nie mają mięsa wyrzucić, a pozostałe odsączyć z wody. Przeciełam skrzydełka na 2 częsci. Takie duze mogły sie nie upiec dokładnie. Następnie skrzydełka obtoczyć w bułce tartej z mąką, a potem w jajku z przyprawami i na koniec jeszcze raz w bułce z mąką. Należy pamiętać, aby na kawałkach kurczaka było dużo panierki.
Następnie w wysokim naczyniu rozgrzać olej z dodatkiem masła (dla aromatu). Gdy tłuszcz bardzo się rozgrzeje, włożyć do niego panierowane skrzydełka. Oleju musi być tyle, aby mięso było całe zanurzone. Smażyć do uzyskania złotawego koloru
Oczywiscie przepis to nie jest w 100% to samo co w knajpie ale spsoób w jaki oni robią nie jest do odtworzenia w domu. Ale i tak sa smaczne i mega chrupiace..