Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka ketchuowo-musztardowe z grilla

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mieso

skrzydełka kurczaka 1 kg

Marynata

ketchup pikantny 1 szklanka
Musztarda sarepska Prymat 1/2 szklanki
Coca-Cola 1/2 szklanki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka pikantnej
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
olej 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
chili Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Porada

Idealne podczas sezonu grillowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka ketchuowo-musztardowe z grilla

Skrzydełka umyć , osuszyć na ręczniku papierowym. Składniki marynaty połączyć razem. Zalać nią skrzydełka , dokładnie wymieszać rękoma by każdy kawałek mięsa był pokryty marynatą. Tak przygotowane skrzydełka odstawić pod przykryciem na noc do lodówki. Następnego dnia grillować po ok 15 min z obu stron. Podawać np. z pieczywem czosnkowym , sosem i sałatką ze świeżych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 12.08.2015 18:09
pyszności ;) wyglądają super
Saga123 12.08.2015 18:02
wyglądają super :)
IKrakowianka 12.08.2015 07:39
uwielbiam takie :)
Justyna Jussstiii 12.08.2015 00:34
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak