Skorzonera z wody

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skorzonery

    3/4 kg
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • Kwas cytrynowy Prymat

    1 sztuka
  • cukier

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

korzonki skorzonry kilkakrotni umyć szczotką zalać zimną wodą i zostawić na 1/2 godziny następnie oskrobać skrobaczką do ziemniaków i włozyć do lekko zakwaszonej wody w emaliowanym garnku zagoować wodą posolić lekko ocukrzyć wlać do niej plaską łyżkę mąki rozprowadzonej w małej ilości zimnej wody i 1 łyżką oleju skorzonerę oplukać włożyć do garnka przykryć i ugotować do miękkości odcedzić ułożyć na wygrzanym półmisku polać bułką zrumienioną w maśle

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat