Skórka pomarańczowa kandyzowana

Skórka pomarańczowa kandyzowana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skórka pomarańczowa

    50 dag
  • cukier

    50 dag
  • woda

    125 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skórkę pomarańczową sparzyć wrzątkiem i włożyć do naczynia z zimną wodą. Na następny dzień usunąć biały miąższ, pokroić w kosteczkę i wrzucić do przygotowanego z wody i cukru gęstego syropu. Smażyć na wolnym ogniu ok 30min. Na następny dzień smażyć ok 5min. i powtarzać tę czynność przez kilka dni. Przełożyć do słoika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Madzik239

07.01.2016 11:13
Super pomysł nie trzeba przynajmniej kupować :)

anemon

26.01.2013 19:57
Oj, tak sernik z kandyzowaną skórką jest pyszny.

alaaa

11.11.2012 17:51
pyszna szczególnie do serników,,,

TEtalicha

24.08.2012 20:59
tez robie

kuklik

07.08.2012 17:31
nie ma jak to swoje

rutynka

30.05.2012 15:54
ja również polecam!

parysek10

22.05.2012 13:48
polecam, sprawdzony przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat