skórka pomarańczowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skórka pomarańczowa

    2 sztuk
  • cukier

    3/4 szkl
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - skórka pomarańczowa foto
dwie pomarańcze obierz ze skorki , nozykiem wykraj biały miąż, resztę pokraj w kostkę
Krok 2 - skórka pomarańczowa foto
pokrajaną w kostkę skórkę wrzuć do litra gotującej wody, gotuj 20 minut, odcedz
Krok 3 - skórka pomarańczowa foto
cukier z 1/2 szklanki wody zagotuj, włóż odsączoną skórkę i gotuj na wolnym ogniu około 30- 40 minut, co jakiś czas mieszając, do chwili aż syrop będzie dość gęsty
Krok 4 - skórka pomarańczowa foto
gotową przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 20.08.2016 19:09
Podobnie robie do ciast

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat