Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skórka pomarańczowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka pomarańczowa 2 sztuk
cukier 3/4 szkl
woda

Przepis i sposób przygotowania na: skórka pomarańczowa

Kroki postępowania

2
dwie pomarańcze obierz ze skorki , nozykiem wykraj biały miąż, resztę pokraj w kostkę
Krok 1 - skórka pomarańczowa foto
4
pokrajaną w kostkę skórkę wrzuć do litra gotującej wody, gotuj 20 minut, odcedz
Krok 2 - skórka pomarańczowa foto
5
cukier z 1/2 szklanki wody zagotuj, włóż odsączoną skórkę i gotuj na wolnym ogniu około 30- 40 minut, co jakiś czas mieszając, do chwili aż syrop będzie dość gęsty
Krok 3 - skórka pomarańczowa foto
6
gotową przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy
Krok 4 - skórka pomarańczowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.08.2016 19:09
Podobnie robie do ciast

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak