Siekane gołabki w sosie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • jaja surowe

    3 szt
  • ryż

    1 szkl
  • kasza manna

    1 szkl
  • cebula biała

    1 szt
  • olej do smażenia

  • woda

    250 ml
  • koncentrat pomidorowy

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Siekane gołabki w sosie foto
Kapustę posiekać,posolić odstawić do lodówki na godzinę, po tym czasie odsączyć powstałą wodę. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć, dodać do kapusty, dodać również mięso mielone, ryż, kaszę, jajka oraz przyprawy, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Siekane gołabki w sosie foto
Z powstałej masy formować zrazy, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Siekane gołabki w sosie foto
Usmażone gołąbki przełożyć do garnka obłożonego na dnie liśćmi kapusty.
Krok 4 - Siekane gołabki w sosie foto
Gołąbki zalać roztworem wody z kostką bulionową, wierzch również przykryć kapustą, dodać koncentrat pomidorowy i gotować godzinę na wolnym ogniu.
Krok 5 - Siekane gołabki w sosie foto
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Indianerka100 14.02.2014 22:11
smaczne danie
Ela_K 30.09.2013 19:09
bardzo ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat