Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Siekane gołabki w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
mięso mielone 0,5 kg
jajko 3 szt
ryż 1 szkl
kasza manna 1 szkl
cebula biała 1 szt
olej do smażenia
woda 250 ml
koncentrat pomidorowy
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Siekane gołabki w sosie

Kroki postępowania

1
Kapustę posiekać,posolić odstawić do lodówki na godzinę, po tym czasie odsączyć powstałą wodę. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć, dodać do kapusty, dodać również mięso mielone, ryż, kaszę, jajka oraz przyprawy, dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Siekane gołabki w sosie foto
2
Z powstałej masy formować zrazy, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 2 - Siekane gołabki w sosie foto
3
Usmażone gołąbki przełożyć do garnka obłożonego na dnie liśćmi kapusty.
Krok 3 - Siekane gołabki w sosie foto
4
Gołąbki zalać roztworem wody z kostką bulionową, wierzch również przykryć kapustą, dodać koncentrat pomidorowy i gotować godzinę na wolnym ogniu.
Krok 4 - Siekane gołabki w sosie foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Siekane gołabki w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Indianerka100 14.02.2014 22:11
smaczne danie
Ela_K 30.09.2013 19:09
bardzo ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak