Sezonowy czereśniowiec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • mąka tortowa

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
  • czereśnie

    800 gram
  • galaretki cytrynowe

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sezonowy czereśniowiec foto
1.Miksujemy jaja z cukrem.

2. Dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao ( wymieszane składniki ).

3. Mieszamy składniki łyżką.
Krok 2 - Sezonowy czereśniowiec foto
1. Przekładamy do formy prostokątnej.

2. Pieczemy na papierze do pieczenia.
Krok 3 - Sezonowy czereśniowiec foto
1. Po upieczeniu ścigamy papier i przekładamy biszkopt do formy na babkę.
Krok 4 - Sezonowy czereśniowiec foto
1. Drylujemy czereśnie umyte i przekładamy na biszkopt do formy na babkę.
Krok 5 - Sezonowy czereśniowiec foto
1. Galaretki rozrabiamy w litrze wrzątku , mieszamy do rozpuszczenia i studzimy.
Krok 6 - Sezonowy czereśniowiec foto
1. Stężałą galaretkę przelewamy na czereśnie wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Krok 7 - Sezonowy czereśniowiec foto
1. Wyjmujemy zastygnięte ciasto odwrotnie już na talerz kroimy i podajemy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (38)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorrota 11.01.2015 10:09
genialny efekt. swietne
Przepisy Joanny 22.02.2014 09:42
wygląda kusząco i zapewne tak smakuje
Klausia 16.08.2013 21:50
wygląda bardzo oryginalnie :)
Czarnula87 08.08.2013 21:19
po prostu poezja
teresa18 08.08.2013 19:38
pyszności))
Andrzej8 08.08.2013 18:35
wygląda bardzo efektownie
Kuchenka 08.08.2013 17:21
ja nie nazwałabym tę foremkę "formą na babkę"
Katarzyna34 08.08.2013 15:10
wygląda rewelacyjnie
kasiaw 08.08.2013 13:56
bardzo smakowicie wygląda
pierniczkowo 08.08.2013 13:24
wow jakie efektowne ciacho :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat