SEZON NA KURKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • octu 10%

    1 szkl.
  • wody

    2 szkl.
  • soli

    1 łyżeczka
  • cukru

    1 płaska łyżeczka
  • ziele angielskie

    do smaku
  • pieprz kolorowy

    do smaku
  • liść laurowy

    1-2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki dokładnie umyć i obgotować ok. 20 minut.
Ocet z wodą + przyprawy zagotować.
Kurki ponakładać do słoików, zalać zalewą, dobrze zakręcić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 31.08.2011 16:23
ale zazdroszczę,pycha
Mysiunia 07.01.2011 08:42
wyglądają pysznie! szkoda tylko ze w mojej okolicy nigdzie kurki nie rosną...
ZEWA 24.10.2010 14:03
niestety u mnie kurki nie rosną, a uwielbiam je
edyta18-20 13.09.2010 16:56
pycha
Justyna223 13.09.2010 16:51
moje ulubione grzyby
Aida 11.08.2010 12:10
no to u mnie w lesie był wysyp w tym roku...jeśli będzie tak za rok, mogę wysłać :)
mehia 11.08.2010 09:11
przepiękne :) Szkoda, że u mnie w okolicy to raczej maślaki są, ale zapiszę sobie i jak kupię kurki to na pewno zrobię :)
Aida 02.08.2010 12:50
są :) polecam do zrobienia, ew czekam na zamówienia w przyszłym sezonie kurkowym :)
wedith1 30.07.2010 19:34
Ale muszą być pyszne :D
Aida 23.06.2010 08:48
no...natura im wzrostu nie dała bo małe takie porosły to niech chociaż mają konkretny charakter :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat