Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serpentynki serowo sezamowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
jajko 1 szt
sezam 1 garść
bazylia 1 szczypta
sól 1 szczypta
oregano 1 szczypta
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Serpentynki serowo sezamowe

Kroki postępowania

1
Arkusz ciasta francuskiego kroimy w paski i zwijamy w serpentynki, układamy na blasze a ich końcówki przyklejamy do papieru do pieczenia.
Krok 1 - Serpentynki serowo sezamowe foto
2
Jajko rozbełtać z solą i przyprawami i posmarować nim serpentynki.
posypać delikatnie serpentynki serem żółtym i sezamem.
Krok 2 - Serpentynki serowo sezamowe foto
3
Piec 12 min w temp. 190 st. C
Krok 3 - Serpentynki serowo sezamowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 20.01.2013 21:48
świetna i szybka przekąska
mala2021 04.01.2013 19:38
świetne
EmciaPichci 01.01.2013 14:59
świetny pomysł :)
tessinka 31.12.2012 17:17
superowy pomysł
teresa18 31.12.2012 15:31
świetne do schrupania
Klausia 31.12.2012 15:11
Podobne do moich :D Z serem pewnie też dobre :)
Miki 31.12.2012 14:24
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak