Serowy torcik

Serowy torcik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twróg

    50 dag
  • białka jaj

    10 sztuk
  • cukier

    20 dag
  • masło

    12,5 dag
  • mąka pszenna

    10 dag
  • skórka z cytryny

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • rodzynki

    20 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Serowy torcik

Twaróg utrzeć na puch, Podczas ucierania dodać do niego sztywną pianę ubitą z 5 białek, cały cukier, miękkie masło roślinne, startą skórkę z cytryny i cukier waniliowy. Wszystkie składniki wymieszać i dodać do nich mąkę pszenną, rodzynki i pozostałą piane z białek. Masę lekko wymieszać, aby białka nie opadły i przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blachy. Ciasto należy piec w piekarniku nagrzanym do 180- 200 stopni przez około 45- 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Motorek 06.03.2014 10:13
bardzo dobry
RenataZ-et 29.09.2013 22:51
uwielbiam takie serniki
ankaryba 26.08.2013 09:02
jaki fajny :-)
IKrakowianka 21.04.2013 21:25
moje smaki
rakow2
rakow2 06.04.2011 15:43
super
Krzysztof42 10.09.2010 15:51
uwielbiam takie słodkości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat