Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowo-szynkowe zawijasy z francuskiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szynka 80 g
pasta Harissa 1 łyżeczka
ketchup 2 łyżeczki
pesto czerwone 2 łyżeczki
ser żółty 150 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowo-szynkowe zawijasy z francuskiego

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy, nakładamy na nie łyżeczkę pasty harissa, pesto oraz ketchup wszystko dokładnie łączymy i rozsmarowujemy na cieście, następnie układamy żółty ser i szynkę
Krok 1 - Serowo-szynkowe zawijasy z francuskiego foto
2
całość zwijamy w roladę, którą następnie kroimy na grubsze plastry, tak przygotowane zawijasy układamy na wcześniej przygotowanym papierze do pieczenia
Krok 2 - Serowo-szynkowe zawijasy z francuskiego foto
3
pieczemy w nagrzanym do 180 stopniach piekarniku przez około 20 minut do zarumienienia się zawijasów.
Krok 3 - Serowo-szynkowe zawijasy z francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 18.12.2012 15:57
fajne zawijaski :)
kala9287 18.12.2012 15:20
super
kala9287 18.12.2012 15:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak