Serowe pałeczki

Serowe pałeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • zioła mieszane wedle uznania

    3 łyżki
  • ser żółty

    12 dag
  • jajko

    1 szt
  • masło

    12 dag
  • sól gruboziarnista

  • sezam

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Serowe pałeczki

Paluszki robię na stolnicy. Mąkę przesiewamy na stolnicę, robimy dziurkę na środku, dodajemy zioła posiekane mieszane około 3 łyżek, tarty ser, jajko i sól oraz masło. (najlepiej posiekane). Zagniatamy na jednolitą masę, zawijamy w folie i na 30 min do lodówki. Następnie wałkujemy, wycinamy paski szerokości mniej więcej 2 cm, skręcamy paseczki delikatnie, smarujemy białkiem i obsypujemy czym lubimy gruba sól sezam...
Wykładam blachę pergaminem układam zwinięte paseczki i piekę około 15min w temperaturze 200 stopni C.
Nadają się świetnie jako przekąski na piwne wieczory
Polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat