Serowe pałeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • zioła mieszane wedle uznania

    3 łyżki
  • ser żółty

    12 dag
  • jajko

    1 szt
  • masło

    12 dag
  • sól gruboziarnista

  • sezam

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paluszki robię na stolnicy. Mąkę przesiewamy na stolnicę, robimy dziurkę na środku, dodajemy zioła posiekane mieszane około 3 łyżek, tarty ser, jajko i sól oraz masło. (najlepiej posiekane). Zagniatamy na jednolitą masę, zawijamy w folie i na 30 min do lodówki. Następnie wałkujemy, wycinamy paski szerokości mniej więcej 2 cm, skręcamy paseczki delikatnie, smarujemy białkiem i obsypujemy czym lubimy gruba sól sezam...
Wykładam blachę pergaminem układam zwinięte paseczki i piekę około 15min w temperaturze 200 stopni C.
Nadają się świetnie jako przekąski na piwne wieczory
Polecam

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat