Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowa tarta z malinami

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 100 g
margaryna 2 łyżki
herbatniki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Serowa tarta z malinami

Czekoladę połamać na kawałki i wraz z margaryną stopić. Herbatniki pokruszyć za pomocą blendera. Wymieszać ze stopioną czekoladą. Wyłożyć na dno formy do tarty o śr. 21 cm. Schłodzić.

Nadzienie:
1/2 kg twarogu,
20 dag kwaśnej śmietany,
10 dag cukru pudru,
cukier waniliowy,
łyżeczka olejku waniliowego.

Twaróg zmielić, utrzeć ze śmietaną i cukrami. Dodać olejek waniliowy. Masę wyłożyć na schłodzony spód.

Dodatkowo:
1/2 kg malin.

Na wierzchu rozłożyć maliny. Tartę przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 11.02.2014 23:41
Ja bardzo lubię takie ciacha
IZABELA29 25.06.2013 12:53
cudownie wygląda
RenataZ-et 24.11.2012 18:12
prezentuje się znakomicie
caralajna 15.10.2012 11:38
wow, a tutaj jak zwykle pięknie i apetycznie :)
gusia1000 13.10.2012 13:34
Znakomitość.
Kulinarna Ja 11.10.2012 11:18
Smaczne to! :) pozdrawiam
treonina 18.09.2012 14:08
wygląda bardzo apetycznie!
Aleksandra15 18.09.2012 14:02
Na pewno wykorzystam przepis ;-)
Kekerboom 18.09.2012 13:43
inspirujace
czarnyaniol1990 18.09.2012 13:36
wygląda apetycznie :)
Wiesława1 18.09.2012 13:31
pyszności
Betka 18.09.2012 13:26
mniam super;)
angelika14 18.09.2012 13:22
ojejku ile malin- idę na działkę i zaraz zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak