Sernikowy biały puch

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    10 dag
  • ser do serników

    1/2 kg
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • biała czekolada

    20 dag
  • śmietana 30%

    300 ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżki
  • woda

    1/2 szklanki
  • DODATKOWO:

  • herbatniki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem do utartego kremu dodać ser i cały czas ucierać, żelatynę rozpuścić i przestudzić, następnie wymieszać z serem.
Czekoladę rozpuścić i dodać do masy serowej na koniec ostrożnie połączyć z ubitą na sztywno śmietaną.
Foremkę do keksa ( taką mniejszą) wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić masą serową na wierzchu ułożyć herbatniki i schłodzić najlepiej całą noc.
Zastygnięty deser wyłożyć do góry dnem na talerz i po wierzchu posypać startą białą czekoladą lub wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 13.05.2013 19:38
wspaniały serniczek
Habibi 30.04.2013 16:22
Robiłam podobną masę z dodatkiem kokosu :) Jest to fajna odmiana dla sernika na zimno :)
IwonaDD 30.04.2013 15:35
rewelacja !!!!!!!
kasienka23 30.04.2013 14:33
wygląda smakowicie!
halina17 30.04.2013 14:06
Smaczny sernik bez pieczenia , bardzo lubię serniki.
reniatka 30.04.2013 12:13
jaki fajny ten sernik
czekoladka_m 30.04.2013 11:35
Jak zwykle napatrzeć się nie można;)
Beatris 30.04.2013 11:03
Uwielbiam serniki na zimno z czekoladą.
sara1 30.04.2013 11:02
piękne pyszności
Rafał3 30.04.2013 11:01
smacznie wygląda i pewnie tak smakuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat