Sernik z truskawkami na spodzie z płatków owsianych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Spód sernika

  • płatki owsiane

    60 g
  • masło

    30 g
  • kakao

    2 łyżki

Masa serowa

  • twaróg zmielony

    500 g
  • jajka

    3 szt
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • cukier puder

    1/3 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Spód sernika:

Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Płatki owsiane mieszamy z kakao i dodajemy masło. Całość dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy na dnie i bokach papierem do pieczenia i przesypujemy spód z płatków owsianych. Dociskamy go lekko łyżką.

Masa serowa:

W wysokiej misce mieszamy po kolei wszystkie składniki. Dodajemy do masy serowej najpierw po 1 jajku, a następnie mąkę ziemniaczaną, budyń, cukier waniliowy i cukier puder. Zazwyczaj mieszam mikserem na najniższych obrotach. Przygotowaną masę przelewamy na spód i wstawiamy do nagrzanego wcześniej piekarnika do 180 C. Pieczemy 60 minut.

Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika.

Wystudzone ciasto dekorujemy truskawkami i listkami świeżej mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 08.12.2016 20:33
bardzo dziękuję :)
iziona 08.11.2016 08:38
Takie cuda od rana przyszło mi ogladać :)
ben-ka 07.11.2016 21:03
Wspaniały !!!
Wacław 07.11.2016 17:39
bardzo apetyczny sernik :-)
Edita 07.11.2016 17:29
super
noninka77 07.11.2016 17:03
Bajeczny :)
wyattearp 07.11.2016 13:16
pysznie wygląda
kuchcik89 07.11.2016 11:38
wygląda obłędnie, ślinka cieknie :)
Krzysztof15 07.11.2016 10:05
pyszne ciacho
gosia56 07.11.2016 09:28
super serniczek;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat