Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rosą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
masło 250 g
żółtko jajek 3 szt
cukier 0,5 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

masa serowa

twaróg zmielony 600 g
cukier 0,5 szklanki
budyń śmietankowy 2 opakowania
cukier waniliowy 1 op
olej 0,5 szkl
jajko 3 szt
mleko ciepłe 2 szk
sok z cytryny 1/2

pianka

białko 3 szt
cukier 0,5 szkl

Porada

Sernik najlepiej upiec dzień przed podaniem

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rosą

Ciasto: Mąkę posiekać z masłem, dodać resztę składników i zagnieść ciasto Rozwałkować wyłożyć na natłuszczoną blachę i podpiec 3 min w 180C.
Jajka ubić z cukrem, dodać resztę składników i zmiksować Masę wylać na ciasto i piec 30 min w 180 C. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150C. Białka ubić z cukrem i powstałą pianę rozsmarować na serniku i piec aż się zarumieni Z piekrnika wyjąć dopiero aż ostygnie, nakryć ściereczką i odstawić do momentu kiedy pojawi się rosa

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.03.2015 16:07
super sernik
Bernadeta1 22.03.2015 15:25
Mój ulubiony sernik
Grazyna0211 22.03.2015 14:35
smaczny sernik
mirosława4 22.03.2015 14:26
smaczne chyba upiekę na te święta
dodi 22.03.2015 13:58
apetycznie wygląda
Babeczka35 22.03.2015 13:48
Pyszny serniczek.
Lis 22.03.2015 13:46
Smakowity sernik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak