Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z ptasim mleczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zmielony twaróg (Z wiaderka) 1 kg
cukier 1 szkl.
budyń śmietankowy 2 op.
jajko 5 dużych
olej kokosowy 5 łyżek
mąka kokosowa
ptasie mleczko 250-300 g
herbatniki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z ptasim mleczkiem

Jajka zmiksować z cukrem pudrem na jasną puszystą masę.
Ser utrzeć z masą jajeczną, rozpuszczonym olejem kokosowym, sypkim budyniem i mąką kokosową.
Blachę wyłożyć herbatnikami, ułożyć ptasie mleczko w niewielkich odstępach i zalać masą serową.
Upiec w kąpieli wodnej w temp. 160-170°C przez 45-50 minut.
Kroić po zupełnym ostygnięciu i schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak