Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z musem śliwkowo-cynamonowym
Żelatynę deserową przygotować w/g przepisu na opakowaniu, dodać do musu ,wymieszać ,schłodzić .
Masa serowa:
Twaróg zmielić trzy razy ,przełożyć do miski ,dolać śmietanę ,jajka cukier oraz skórkę z cytryny, na koniec dosypać mąkę ,energicznie wymieszać .
Spód sernika :
ciasteczka pokruszyć dodać rozpuszczone masło, wymieszać ,przesypać na spód formy,lekko dociskając łyżką ,podpiec 10 minut w 180 stopniach ,następnie na podpieczony spód wlać masę serową i piec w kąpieli wodnej 40 minut w 160 stopniach.
Upieczony sernik zostawić w piekarniku a następnie przełożyć do lodówki.
Jak sernik jest zimny wylać mus śliwkowy i ponownie schować do lodówki .
smacznego :)