Sernik z mlekiem

Sernik z mlekiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1 kg
  • mleko

    2 szkl
  • masło lub margaryna

    125 g
  • cukier

    1 szkl
  • jajka

    6 szt
  • budyń śmietankowy

    1 op
  • śmietana kremówka

    1 szkl
  • cukier puder

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sernik z mlekiem
Masło lub margarynę utrzeć z żółtkami mikserem aż będzie puszyste. Dodać cukier, następnie tawróg i dalej ucierać, wbić jajka, wsypać budyń śmietankowy i wlać mleko, zmiksować tylko do połączenia składników. W osobnej misce ubić śmietanę kremówkę i delikatnie wmieszać do masy serowej.
Krok 2 - Sernik z mlekiem
Nie martwić się, że masa serowa jest za rzadka, ale taka ma być. Tortownicę wyłozyć papierem do pieczenia, przełożyć masę serową i wyrównać szpatułką.
Krok 3 - Sernik z mlekiem
Piec w temp. 170ºC przez ok. 60 minut. Ubić pianę z białek i dodać cukier puder. Po ok. godzinie wyjać placek, szybko rozłożyć pianę na gorącym serniku i piec jeszcze ok.15-20min.
Krok 4 - Sernik z mlekiem
Studzić w lekko uchylonym piekarniku, potem włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anusq18

08.01.2014 19:18
super aż ślinka leci :)

adelajda

14.04.2013 15:35
lubię wszystkie serniki

Olga_SK

11.04.2013 19:16
wygląda obłędnie!

Agnieszka91

11.04.2013 18:24
uwielbiem serniczki

miki47

11.04.2013 13:58
smakowity przepis

marta1221

11.04.2013 13:38
świetne ciasto!

Janina

11.04.2013 13:35
Bardzo smaczne - lubię serniczki

bietka

11.04.2013 13:30
poproszę kawałeczek, bo wygląda pysznie :)

msmors

11.04.2013 13:26
uwielbiam sernik

2milutka

11.04.2013 13:12
bardzo fajnie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat