sernik z kruszonką

sernik z kruszonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • margaryna

    1/2 kostki
  • cukier

    3 łyżki
  • żółtko jajek

    1
  • cukier

    2/3 szklanki
  • jajko

    5
  • budyń waniliowy

    1
  • kruszonka; mąka

    2/3 szklanki
  • margaryna palma

    3 łyżki
  • masa

    1 kg
  • twaróg

    1 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sernik z kruszonką

Składniki ciasta zagnieść i wylepić nim dno tortownicy. Przygotować masę serową. Zmielony twaróg utrzeć z żółtkami, margaryną, cukrem oraz budyniem. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Wlać na ciasto i zagnieść składniki kruszonki. Posypać sernik. Piec ok. godziny w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

pacpaw 07.10.2012 19:50
znakomite ciasto
Krzysztof42 19.10.2010 14:53
serniki są najlepsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat