Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z kandyzowanymi bananami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 250 gram
masło 250 gram
masa
twaróg 800 gram
cukier 1 1/2 szklanki
masło 1/2 kostki
mąka pszenna 3 łyżki
banan 4 sztuki
jogurt grecki 5 łyżek
jajko 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z kandyzowanymi bananami

Herbatniki kruszę za pomocą blendera. Masło rozpuszczam, studzę i mieszam z pokruszonymi ciastkami. Wykładam na spód tortownicy o śr 24 cm, ugniatam dłonią i odstawiam.
Twaróg miksuję dodając szklankę cukru. Za pomocą łopatki zdejmuję twaróg ze ścianek naczynia by cały ładnie został roztarty na gładką i jednolitą masę. Ucierając dodaję po łyżce jogurt i mąkę. Wbijam po jednym jajku cały czas miksując.
Masło i pozostały cukier rozpuszczam na patelni, wrzucam obrane banany i podsmażam przez kilka minut, aż lekko się zrumienią. Obracam na drugą stronę, obsmażam i wykładam na kruchy spód. Przykrywam masą serową, wyrównuję wierzch i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150'C na 1 h 20 min-1 h 30 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.04.2014 08:14
taki sernik to pyszna propozycja
monisia1977 10.03.2014 08:34
fajne ciacho
halina17 10.03.2014 00:50
Smacznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak