Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z czerwoną porzeczką

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

SPÓD

Biszkopty 150 g

MASA SEROWA

ser biały w kostce 1,25 kg
smietana 18% 800 g
cukier puder 0,5 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki

WIERZCH CIASTA

galaretka truskawkowa 2 opak
porzeczki czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z czerwoną porzeczką

Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Ser przecisnąć przez praskę do miski, do sera dodać cukier i śmietanę, dobrze utrzeć, aby nie było grudek. Żelatynę wsypać do garnuszka, dodać niewielką ilość wody, postawić na ogniu, doprowadzić do rozpuszczenia się żelatyny (nie gotować) Ostudzić żelatynę, dodać do sera, zmiksować. Galaretki rozpuścić w 750 ml gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Masę serową wyłożyć na biszkopty, na serze ułożyć czerwoną porzeczkę i zalać galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak