Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z brzoskwiniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser ;

twaróg 1 kg, półtłusty,
jajko 5 szt,
cukier 1 - 1,5 szkl,
sok z cytryny 3 łyżki,
budyń śmietankowy 1 op,
śmietana 18 proc 3 -4 łyżki,
sól szczypta,

ciasto;

mąka pszenna 2 szkl,
masło 150 g,
cukier puder 3 łyżki,
jajko 1 szt,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,

dodatkowo;

brzoskwinie w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z brzoskwiniami

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia oraz z cukrem pudrem.

Następnie dodać masło,posiekać nożem, wbić jajko i zagnieść ciasto.

Ciasto rozwałkować, następnie włożyć do blaszki średniej wielkości , nakłuć widelcem

Włożyć do nagrzanego piekarnika na 15 minut w celu podpieczenia.

Masa serowa;

Ser przemielić dwukrotnie przez maszynkę.

Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, oraz sokiem z cytryny.

Połączyć z serem, proszkiem budyniowym oraz ze śmietaną.

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z masą serową.

Na podpieczony przestudzony spód wyłożyć masę serową.

Na ser ułożyć lekko wciskając pokrojone, odsączone brzoskwinie.

Sernik włożyć ponownie do piekarnika i piec około 50 minut.

Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.07.2017 23:32
Pyszny sernik.
Bożena Matuszczyk 14.07.2017 23:29
Dziękuję ślicznie;)
katarzynka455 14.07.2017 14:50
super ciacho:)
gosia56 14.07.2017 14:20
pyszny serniczek;)
Ola1984 14.07.2017 10:31
Jeden z moich ulubionych serników :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak