Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 20 dag
cukier puder 4 łyżki
margaryna 0,5 kostki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
jajko 2 sztuki

masa serowa

ser biały 1,5 kg
żółtko jajek 5 sztuk
jaja 2 sztuki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 5 dag
budyń śmietankowy 1 opakowanie
sok z cytryny 1 łyżeczka
rodzynki 1 garść
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Margarynę przekładamy do miski i ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka i wymieszaną mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do ciasta.
Krok 1 - Sernik z brzoskwiniami foto
2
Rozkładamy ciasto na blaszkę.
Krok 2 - Sernik z brzoskwiniami foto
3
Brzoskwinie odcedzamy na durszlaku. Kroimy na drobne kawałki i układamy na cieście.
Krok 3 - Sernik z brzoskwiniami foto
4
Masa serowa:
Margarynę ucieramy z żółtkami. dodajemy zmielony ser, mąkę pszenną oraz sok z cytryny.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy białka do masy serowej.
Krok 4 - Sernik z brzoskwiniami foto
5
Rozprowadzamy masę serową na brzoskwinie
Krok 5 - Sernik z brzoskwiniami foto
6
Ciasto posypujemy rodzynkami. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 50 minut
Krok 6 - Sernik z brzoskwiniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 05.09.2016 22:23
dobry do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak