sernik z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto: mąka

    3 szklanki
  • masło

    25 dag
  • żółtka jaj

    5
  • cukier

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • żótko

    1
  • cukier

    1/2 szklanki
  • zapach waniliowy

  • masło

    1/2 kostki
  • Puszka brzoskwiń

  • wierzch: białka

    6
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • masa

    50 dag
  • biały ser

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podane składniki na ciasto dokładnie zagnieść. Następnie podzielić je na dwie części. Jedną z nich wylepić dno blachy a drugą schować do lodówki. Przygotować masę serową. Następnie wylać ja na ciasto i ułożyć brzoskwinie. Z białek ubić sztywna pianę. Na końcu dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Drugą część ciasta zetrzeć na tartce na warstwę piany. Piec ok. godzinki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 04.07.2012 00:20
dobry
malaczarna23 18.06.2012 10:56
bajeczny:) pycha
motomaniak 13.09.2011 22:49
wyglada pysznie
Aleksandra45 03.12.2010 10:20
uwielbiam go
pioge7 20.11.2010 19:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat