Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 3 szt
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier puder 4 łyżki
brzoskwinie w puszce 1/2 puszki
biszkopty okrągłe

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwinami

Dwie łyżki żelatyny rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Lekko studzimy. Na spodzie tortownicy układamy biszkopty. Serki homogenizowane miksujemy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy rozpuszczona żelatynę. Dokładnie mieszamy i wylewamy masę na biszkopty. Odstawiamy do lodówki aby stężało. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wody i studzimy. Na sernik układamy kawałki brzoskwiń i zalewamy galaretką. Ciasto wsadzamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak