Sernik z bezą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka

    300 g.
  • masło

    100 g.
  • cukier

    100 g.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajko

    1

Masa serowa

  • twaróg

    1 kg.
  • jajko

    2
  • żółtko jajek

    4
  • cukier

    0,75 szklanki
  • budyń śmietankowy

    2
  • mleko

    2,5 szklanki
  • kasza manna

    1 garść

Beza

  • białko

    4
  • cukier

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sernik z bezą foto
Składniki na ciasto połączyć. Piec przez około 10 minut w 180 stopniach.
Krok 2 - Sernik z bezą foto
Jajka i żółtka utrzeć ze sobą. Dodawać porcjami cukier a następnie twaróg. Budynie połączyć z mlekiem. Dodać do masy. Dodać pozostałe składniki.
Krok 3 - Sernik z bezą foto
Dokładnie wymieszać i wylać na podpieczone ciasto. Piec w 180 stopniach przez około 45 minut.
Pianę z białek ubić wraz z cukrem. Wyłożyć na upieczony sernik, zapiec przez 15 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 26.01.2016 11:03
mniam ! ! :)
marenka 26.01.2016 10:55
wyborny serniczek
Franciszek 26.01.2016 00:25
pyszne ciasto
gusia1000 25.01.2016 23:53
Robię i lubię.
Marta1986 25.01.2016 21:41
pyszny sernik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat