Przepis i sposób przygotowania na: Sernik przekładany
Ciasto ciemne: białka ubić, dodać cukier a następnie po jednym żółtku. Delikatnie wymieszać z mąką, proszkiem, kakao. Ciasto wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w 160*
Po przestygnięciu w biszkoptach wycinamy kieliszkiem kółka.Kółka różowe przekładamy do brązowego placka i odwrotnie.
Ser: twaróg zmielić. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodawać stopniowo twaróg, budyń. Białka ubić na sztywno, delikatnie wymieszać ze serem.
Ciasto ciemne przekładamy do formy,na to część sera,następnie kładziemy różowy biszkopt,lekko dociskamy i reszta sera.Pieczemy 45 minut w 180*.
Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.