Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"SERNIK" PODWÓJNIE BRZOSKWINIOWY.

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serki brzoskwiniowe typu Danio 13 sztuk
jajko 3
cukier 2/3 szklanki
budyń cytrynowy 4 paczki
tłuszcz do formy
len mielony do wysypania formy
konfitura 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: "SERNIK" PODWÓJNIE BRZOSKWINIOWY.

na małą kwadratową blaszkę ( 20x20 )

Jajka ubijam na kogel mogel z cukrem. Następnie dodaję serki,a delikatnie
mieszając, wsypuję kolejno opakowania budyniu.
Dokładnie miksuję. Formę wysmarowuję tłuszczem, wysypuję obficie lnem.
Wylewam masę. Na wierzchu łyżeczką nakładam kleksy z konfitury.
Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni. Wkładam przygotowany "sernik".
Przez pierwsze 30 minut piekę go w 200 stopniach, po czym zmniejszam
temperaturę do 170 i piekę kolejne pół godziny.

Upieczony "sernik" zostawiam na kwadrans w piecu, aby odpoczął.
Najlepiej, kiedy jest schłodzony - dobrze się kroi, gdyż masa gorąca
zachowuje się dość nieprzyjaźnie, obkleja nóż i z trudem wychodzi z blachy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babeczka007 26.09.2013 16:41
jak podwójnie brzoskwiniowy to i zapewne podwójnie smaczny !!
sylwia_mc 26.09.2013 14:16
Ależ on wygląda zachęcająco
Wiesława1 26.09.2013 13:14
poprostu palce lizać
Megg 26.09.2013 12:42
uwielbiam serniki, pycha
everay 26.09.2013 11:37
fajny pomysł
Konczi 26.09.2013 10:47
fantastyczny sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak