Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik \"palce lizać\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 0,75 kg
jaja 5 szt
cukier 2 szkl
margaryna 3/4 szt
ziemniaki ugotowane 3 szt
cukier wanilinowy 1 szt
mąka 1 łyżka
tłuszcz do formy szczypta
rodzynki szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat szczypta
skórka z pomarańczy lub limonki szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik \"palce lizać\"

1. żółtka utrzeć z cukrem i wanilią.
2. Przepuścić przez maszynkę ser ziemniaki i margarynę kładąc po trochu aby się składniki pomieszały ze sobą przy mieleniu
3. mieszaninę tę kłaść po trochu do utartych żółtek i starannie mieszać
4. dodać dobrze ubitą pianę rodzynki skórkę pomarańczy i wymieszać
5. formę wysmarować tłuszczem wysypać bułką tartą
6. wyłożyć na nią masę i piec pół godziny aż się zarumieni
7. gdy sernik przestygnie ale będzie jeszcze ciepły wyjąć z formy
8. kroić po kilku godzinach gdy będzie zimny
9. sernik jest delikatny i miękki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak