Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z porzeczkami
Kroki postępowania
Żelatynę zalewam 3 łyżkami zimnej wody.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczam w szklance wody gorącej, dodaję żelatynę i mieszam tak długo aż żelatyna się rozpuści. Porzeczki obrane i umyte, przecieram przez sitko. Odłożyłam 4 łyżki porzeczek.
Galaretkę rozpuszczam w 300 ml wody. i studzę Porzeczkę przecieram przez sito i dodaję mus do zimnej ale płynnej galaretki. Wylewam na masę serową stężała Wstawiam do lodówki.
Śmietanę ubijam na sztywno, dodaję fix i łączę. Trzy łyżki porzeczek przecieram przez sito. Śmietanę przekładana do worka cukierniczego i dekoruję sernik. Polewam musem z porzeczki i dekoruję porzeczką, miętą.