Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z herbatnikami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serki homogenizowane 7 opakowań
galaretka truskawkowa 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat
herbatniki 5 paczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z herbatnikami

Herbatniki szkolne wyjąć z opakowania, każdego herbatnika zanurzyć w obojętnie jakim soku (może. być sok truskawkowy rozcieńczony z wodą lub jakiś inny). Wyłożyć w tortownicy. Przygotować żelatynę jak podano na opakowaniu. Następnie serki połączyć w większym naczyniu ze sobą i wlać do nich żelatynę. Wymieszać dokładnie. Wylać do tortownicę. Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. Odłożyć do lekkiego stężenia. Tortownicę włożyć na ten czas do lodówki. Po ok. 2-3 godzinach wyjąć i wylać na serek galaretkę. Włożyć s powrotem do lodówki na ok. 3 godziny, żeby galaretka stężała. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 14.07.2013 10:19
smakowite ciasto do kawy..
Janina 13.07.2013 23:48
Bardzo smacznie wygląda;)
Monika-twin 13.07.2013 22:19
proste i pyszne
Mira85 13.07.2013 19:42
pyszne ciasto
Agata3 13.07.2013 18:07
Świetnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak