Sernik na zimno z galaretką

Sernik na zimno z galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    4 szt
  • cukier puder

    1 szkl
  • cukier wanilinowy

    1
  • żelatyna

    50 g
  • galaretka pomarańczowa

    2
  • galaretka truskawkowa

    1
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę truskawkową rozpuścić i odstawić do stężenia (można dzień wcześniej). Żelatynę namoczyć w 3/4 szklanki przegotowanej zimnej wody. Wymieszać i odczekać 1/2 godziny. Dodać 2 szklanki gorącej przegotowanej wody, wymieszać i odstawić do wystudzenia.
2 galaretki pomarańczowe rozpuścić i zostawić do wystygnięcia. Część brzoskwiń pokroić w kostkę - część zostawić do dekoracji. Galaretkę truskawkową pokroić w kostkę. Trzymać w lodówce. Serki homogenizowane włożyć do dużego naczynia. Dodać cukier puder i cukier waniliowy - wymieszać. Dodać wystudzoną, ale nie stężoną żelatynę - wymieszać. Dodać pokrojoną w kostkę galaretkę i brzoskwinie. Wszystko razem wymieszać.
Wylać na wysmarowaną masłem tortownicę i wyrównać. Udekorować pozostałymi brzoskwiniami. Zalać dobrze wystudzoną galaretką brzoskwiniową. Wstawić do lodówki.
Wiesława1
Zimą sernik przygotowuję z brzoskwiń w puszce, ale latem to ciasto jest najpyszniejsze z sezonowymi owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof15

20.02.2013 12:02
pyszniutki deser

wiola333

01.08.2012 22:09
mniam

SYLKA

03.06.2012 10:24
lubie serniczek na zimno

Luki

18.01.2012 17:45
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat