Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z brzoskwiniami
Na dnie układamy herbatniki tak by całe zakryć.
Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 ilości wody podanej na opakowaniu. Odstawiamy by przestygła.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki ciepłej wody,dodajemy 1/2 szklanki syropu z brzoskwiń i dodajemy do serka waniliowego i dokładnie mieszamy a następnie wylewamy na herbatniki. Wstawiamy do lodówki by się ścięło.
Na wierzchu układamy kawałki brzoskwiń i delikatnie zalewamy galaretką, pierwsza warstwa powinna być cienka by brzoskwinie nie wypłynęły na wierzch. Wstawimy do lodówki.
Gdy pierwsza warstwa galaretki się zetnie wylewamy resztę i ponownie schładzamy.
Ja nie dosładzałam serka ale jeżeli ktoś woli słodsze desery należy dodać cukier puder (ok 3/4 szklanki)do serka i dokładnie wynieszać.