Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z ananasem

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 1 op
masło 1/3 kostki
ser na sernik 1 kg
cukier puder 1 szk
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
ananas w puszce 1 puszka
galaretka cytrynowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z ananasem

Masło roztopić, herbatniki rozdrobnić. Herbatniki wymieszać z masłem i wyłożyć na dno tortownicy. Żelatynę rozpuścić w 350 ml gorącej wody, ostudzić. Ser wymieszać z cukrem pudrem, dodać żelatynę i całość zmiksować. Wylać na herbatniki i odstawić do stężenia.
Ananasy odsączy z zalewy i ułożyć na warstwie serowej.
Galaretkę rozpuścić w 350 ml gorącej wody. Ostudzić i wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.11.2015 18:55
Delikatne , smaczne ciacho :)
Bernadeta1 30.10.2015 19:06
bardzo smaczne ciasto
Monika-twin 30.10.2015 13:34
SUPER CIASTO.
mysza75 30.10.2015 10:34
jakie fajne ciacho do kawy i lekkie :-)
Babeczka35 30.10.2015 06:59
Pyszny,idealny na deser.
Iwusia 29.10.2015 23:09
smaczne ciacho
Rogalik 29.10.2015 22:17
świetny sernik
IKrakowianka 29.10.2015 22:13
wygląda bardzo kusząco :)
Janina 29.10.2015 22:09
Super serniczek;)
w mojej kuchni 29.10.2015 21:15
Pyszny sernik!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak