Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno na biszkopcie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

mąka pszenna 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1/4 szkl
cukier 0,5 szkl
jajko 5 szt

Sernik

serek homogenizowany waniliowy 150 g
nektarynka 2-3 szt
galaretka cytrynowa 3 szt

Galaretka

galaretka czerwona 2 szt
maliny świeże 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno na biszkopcie

Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Kolejno dodajemy żółtka i przesiane mąki. Delikatnie mieszamy i przelewamy na blaszkę. Pieczemy ok 40 min w 160 stopniach. Po wystudzeniu delikatnie skrawamy wierzch. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2,5 szkl gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Gdy zacznie gęstnieć, miksujemy razem z serkami i drobno pokrojonymi nektarynkami. Wylewamy na biszkopt do stężenia. Galaretki malinowe rozpuszczamy w 2 szkl wody i studzimy. Maliny blendujemy i dodajemy do galaretek. Gdy zaczną tężeć, wylewamy na wierzch ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 28.07.2015 23:54
zawsze mile widziany
Damiano
Damiano 08.04.2015 08:25
bardzo dobry sernik
Futka 03.04.2015 09:08
Cudowny i niezwykle smaczny serniczek na zimno :)
IwonaKa 19.03.2015 13:20
pycha,coś dla mnie
misia53 18.03.2015 19:26
na taki serniczek mogę się załapać?!
gosia1988 18.03.2015 14:54
pyszności taki sernik, a z malinami uwielbiam :)
nogawkuchni 18.03.2015 14:49
Uwielbiam serniki na zimno,Twoja propozycja także z pewnością bardzo by mi zasmakowała.
RenataZ-et 18.03.2015 14:33
lubię takie serniki
gosia561 18.03.2015 13:21
ale smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak