Sernik na zimno na biszkopcie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt

  • mąka pszenna

    3/4 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szkl
  • cukier

    0,5 szkl
  • jajko

    5 szt

Sernik

  • serek homogenizowany waniliowy

    150 g
  • nektarynka

    2-3 szt
  • galaretka cytrynowa

    3 szt

Galaretka

  • galaretka czerwona

    2 szt
  • maliny świeże

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Kolejno dodajemy żółtka i przesiane mąki. Delikatnie mieszamy i przelewamy na blaszkę. Pieczemy ok 40 min w 160 stopniach. Po wystudzeniu delikatnie skrawamy wierzch. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2,5 szkl gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Gdy zacznie gęstnieć, miksujemy razem z serkami i drobno pokrojonymi nektarynkami. Wylewamy na biszkopt do stężenia. Galaretki malinowe rozpuszczamy w 2 szkl wody i studzimy. Maliny blendujemy i dodajemy do galaretek. Gdy zaczną tężeć, wylewamy na wierzch ciasta.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 28.07.2015 23:54
zawsze mile widziany
Damiano 08.04.2015 08:25
bardzo dobry sernik
Futka 03.04.2015 09:08
Cudowny i niezwykle smaczny serniczek na zimno :)
IwonaKa 19.03.2015 13:20
pycha,coś dla mnie
misia53 18.03.2015 19:26
na taki serniczek mogę się załapać?!
gosia1988 18.03.2015 14:54
pyszności taki sernik, a z malinami uwielbiam :)
nogawkuchni 18.03.2015 14:49
Uwielbiam serniki na zimno,Twoja propozycja także z pewnością bardzo by mi zasmakowała.
RenataZ-et 18.03.2015 14:33
lubię takie serniki
gosia561 18.03.2015 13:21
ale smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat