Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    2 szt
  • jajka

    3 szt
  • cukier

    1 szkl
  • woda

    1/3 szkl
  • mleko

    1/4 szkl
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • olejek migdałowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Palme z cukrem utrzeć, dodać 2 żółtka i 1 całe jajko. Dodać olejek i serek. W 1/3 szkl wody rozpuścić żelatynę. Zagotować 1/4 szkl mleka i dodać rozpuszczoną żelatynę. Całość dobrze wymieszać. Wylać do formy i odstawić do lodówki na 2 h. Udekorować ciasto owocami i zalać galaretką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
novita23 25.09.2011 15:34
smaczny
ma-pl 24.07.2011 23:34
Smaczny serniczek
Justyna73 30.06.2011 14:40
pyszne ciasto na lato
maciek7 30.03.2011 20:40
pycha
maciek7 25.02.2011 20:51
uwielbiam sernik na zimno
plocia 30.10.2010 22:30
Z żelatynką jeszcze nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat