Sernik na zimno

Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 litry
  • kwaśna śmietana

    1/2 litra
  • jajko

    6 sztuk
  • masło

    20 dag
  • cukier puder

    3/4 szklanki
  • galaretka

    opakowanie
  • aromat rumowy

    sztuka
  • bakalie

    wedle uznania
  • herbatniki

    paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować 2 litry mleka; w między czasie ubić jajka, dodać śmietanę i wylać na gotujące się mleko. Gotować ok 5 min, aż zrobi się serek, odcedzić i wystudzić.Masło utrzeć z cukrem i dodawać po łyżce serka. Ucierać tak długo aż się zrobi puszysta masa. Formę wyłożyć herbatnikami, na nie wyłożyć masę serową z bakaliami. Na ser wylać przestudzoną tężejącą galaretkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 20.04.2012 21:20
uwielbiam sernik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat