sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka

    3 szt
  • serki homogenizowane

    2 szt
  • mandarynki

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

przygotowujemy 3 galaretki według przepisu na opakowaniu:
proponuję truskawkową wiśniową i pomarańczową.

Jak galaretki PRAWIE stężeją dwie z nich łączymy w osobnych naczyniach z serkami 200ml. Mieszamy mikserem.

Ja wymieszałam wiśniową z serkiem i wylałam na spód ciasta
Następnie pomarańczową z serkiem jako środkową warstwę

Wierzch ciasta to:
na 2 warstwy serka z galaretką układamy mandarynki i zalewamy je truskawkową galaretką.

Nie dodawajmy do ciasta cukru, jest lepsze bez niego. Polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 17.05.2012 20:48
,swietny
MagdaXXX 09.04.2012 11:18
można by biszkopt na spód dawać
Monika-twin 03.04.2012 06:33
szybko i smacznie! na pewno!
Robert10 26.03.2012 20:06
rarytas dla podniebienia
Elżbieta17 25.03.2012 21:33
super deser:)
ben-ka 25.03.2012 19:34
smaczny deserek.
smakowita 23.03.2012 20:08
bajeczny
Krystyna32 17.03.2012 14:10
extra
Rogalik 13.03.2012 17:59
pyszny
1j1o1l1a1 13.03.2012 15:53
szybko i smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat