Koktajl mandarynkowo-jabłkowy z płatkami owsianymi na maślance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pyszny, orzeźwiający koktajl. Idealny na upalne dni.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 sztuka
  • mandarynki

    2 sztuki
  • jarmuż

    1 garść
  • płatki owsiane

    2 łyżki
  • maślanka zimna

    1 szklanka
  • Cynamon mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki owsiane wsypać do szklanki, zalać wodą i zostawić na 10 minut.

Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na kawałki i wrzucić do kielicha blendera. Dodać podzielone na cząstki mandarynki. Jarmuż wypłukać, usunąć twarde łodygi, porwać na mniejsze kawałki i wrzucić do reszty składników. Dodać namoczone płatki oraz cynamon. Zalać wszystko mocno schłodzoną maślanką i blendować do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Pić od razu po przygotowaniu. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat